VÅRA ÅTGÄRDER GÄLLANDE CORONAVIRUSET

Det är viktigt för oss på Grand Fitness att du som medlem ska känna dig trygg att besöka oss. Det här är våra åtgärder för tillfället.

På den här sidan går vi regelbundet ut med information till hur vi agerar ute på klubben.
Just nu får vi många frågor om hur vi på Grand Fitness förhåller oss till Coronaviruset (Covid-19) och risken för smittspridning bland personal och medlemmar.

Vi följer noga utvecklingen och förlitar oss på Folkhälsomyndighetens och regeringens information och rekommendationer. Vi håller oss uppdaterade timme för timme och är redo att sätta in nödvändiga åtgärder om situationen förändras. Det handlar bland annat om olika ökade rengöringsinsatser på gymmet och vikten av god handhygien och att man både som medlem och personal ska hålla sig hemma om man inte är fullt frisk.

Denna sida kommer vi kontinuerligt uppdatera om Grand Fitness aktuella åtgärder.
Informationen är senast uppdaterad: 14 april 15.00

Vad gör vi på Grand Fitness?

Det är viktigt för oss på Grand Fitness att du som medlem ska känna dig trygg att besöka din klubb. Det här är våra aktuella åtgärder.

1. Vi ser över våra städrutiner
Vi har ökat städfrekvensen för att säkra att du har en ren miljö att träna i, både i omklädningsrum och bland redskap och maskiner. Vi kommer att vara extra noggranna med att rengöra dörrhandtag, kranar och andra ytor som ofta kommer i kontakt med händer.

2. Extra koll på våra anställda
All personal som är sjuk eller upplever minsta luftvägssymtom ska stanna hemma. På så sätt undviker man att smitta människor på bussen, på gymmet eller där du är nära andra.

3. Öppnat Wellness Online för alla medlemmar
Vi har gett alla medlemmar, oavsett medlemskap, fri tillgång till Nordic Wellness ”Wellness Online” så att du har möjlighet att träna hemifrån om du inte vill besöka klubben. Logga in i Nordic Wellness-appen eller på Nordic Wellness hemsida för att använda Wellness Online. Vill du ändå pausa ditt medlemskap? Kontakta oss så får du reda på vilka möjligheter som är tillgängliga för dig.

Håll lämpligt avstånd

Vi har gått ut med information på klubben om vikten av att hålla avstånd mellan dig och de andra som tränar. Detta gäller både i gymmet, maskinparken, omklädningsrum och andra ytor på klubben.

I omklädningsrummen ber vi dig som medlem att, om du kan, avstå från att duscha och byta om på klubben – på så sätt lämnar du plats åt de som verkligen behöver utnyttja omklädningsrummen.
I gym och maskinparker uppmanar vi dig att hålla lämpligt avstånd under tiden som du tränar genom att alltid låta varannan maskin vara ledig. Bland konditionsmaskinerna har vi stängt av varannan maskin, bland styrketräningsmaskinerna gäller eget ansvar.
I receptionen ansvarar du för att hålla lämpligt avstånd mellan dig och personen som står före dig i kön.

Vad kan du som medlem göra?

Det blir alltid bättre när man hjälps åt!
Här har vi sammanfattat en kortfattad lista över saker som du kan tänka på när du är på klubben:
• Tvätta händerna ofta och noggrant, gärna direkt när du besöker klubben.
• Tvätta av redskap, maskiner och mattor både innan du börjar träna och efter att du är klar – för din egen och andras skull.
• Se till att hålla avstånd; låt alltid varannan maskin vara ledig.
• Om du har möjlighet att duscha och byta om hemma, gör gärna det – på så sätt lämnar du plats åt de som verkligen måste använda omklädningsrummen.

Och viktigast av allt: om du är sjuk, stanna hemma. Du är varmt välkommen tillbaka när du är frisk igen!

Tack för att du tar hand om dig själv, dina medmänniskor och vår klubb!

Gymverksamheter omfattas inte av den nya begränsningen

Idag kom regeringen ut med nya direktiv som innebär en gräns om 50 personer, som i praktiken innebär de flesta större sammankomster kommer att påverkas. Men gymverksamheter och restauranger omfattas inte av detta – det är kommersiella verksamheter, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndigheten. (Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten)

Utdrag ur: Hemställan om ändring i förordning (2020:114) om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Den så kallade samhällsspridningen av covid-19 har nu nått en sådan nivå och spridningstakt i stora delar av landet, men särskilt i Stockholm, att Folkhälsomyndigheten bedömer att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tills vidare bör begränsas ytterligare. Folkhälsomyndigheten hemställer därför om att regeringen ändrar förordning 2020:114 på så sätt att deltagargränsen för tillåtna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar sänks från 500 till 50 personer. Med en ny gräns på 50 personer kommer regleringen i praktiken att omfatta alla tillståndspliktiga allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Då gränsen sannolikt kommer att bli normgivande även för sammankomster och tillställningar som inte omfattas av denna förordning har Folkhälsomyndigheten valt som nivå som möjliggör för föreningslivet att bedriva sådan verksamhet, t.ex. träningsverksamhet inom idrottsrörelsen, där riskerna kan reduceras genom anna rådgivning om lämpliga åtgärder. För sådana arrangemang som inte omfattas av förordningen avser Folkhälsomyndigheten därför att utarbeta allmänna råd till skydd för spridning av covid-19.

Vi kommer att hålla våra klubbar öppna enligt tidigare besked från Folkhälsomyndigheten som betonar att fysisk aktivitet och motion är bra för hälsan. Självfallet kommer vi att se över uppdaterade råd och rekommendationer och göra nödvändiga åtgärder i verksamheten om det behövs. Våra medarbetare och medlemmars säkerhet är av största vikt för oss.

 

Folkhälsomyndigheten: Träna gärna, men gör det säkert

Den 24 mars gick Folkhälsomyndigheten ut med information specifikt riktat till Idrotts- och träningsaktiviteter. Deras rekommendation är att träningsaktiviteter ska fortsätta, men att vissa försiktighetsåtgärder behövs.
“Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher och lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin. Gym, simhallar och idrottshallar kan också hålla öppet.” skrev Folkhälsomyndigheten 2020-03-24.
Vi är glada över att vi kan fortsätta att bidra till folkhälsan – det är vår passion och vi vet att detta uppskattas av många av er medlemmar. De försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till har vi redan vidtagit, och vi kommer att fortsätta att följa deras rekommendationer.
Vi hoppas att ni också lyssnar till deras rekommendation; träna gärna, men gör det säkert.
By |2020-04-16T06:48:35+00:00March 16th, 2020|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment